Up and GO!

2013-11-30 @ 01:38:43
Idag ska vi dra till IKEA med vår irländske roommate och visa honom svenska möbler och svensk mat! Såklart blir det lite godis när vi ändå är där. (det är ju ändå lördag idag!) 

Vi är inte jätte taggade men vad gör man inte...! Som han har tjatat på oss hela veckan att vi ska dra dit.. Så nu får vi ta med ungen...;) 
Tudeee/ camiii 

Kär och galen!

2013-11-29 @ 15:33:39
Nu har det börjat...! Vet inte vad jag ska ta mig till riktigt. Linn är KÄR! Och det ända hon pratar om är honom med stort H! Får stå ut nu ett tag, bra vän som man är... Börjar bara bli så mycket dräggel på hennes kudde bara.. Men men... Man har ju själv varit i den situationen, minus drägglet ;) 

Ne nu är det sovtime! 
/// Camiii ;) 


Men tjaaaa!

2013-11-29 @ 13:47:41
Milla den jäveln har smittat mig med Paradise Hotel febern och nu...
är jag så JÄVLA %#!!#%??!!
 

10 saker som gör dig till en Sydneybo

2013-11-29 @ 13:38:20
Här är listan på 10 saker som gör dig till en vardaglig Sydneybo:
1. Du glömmer ständigt bort vad det är för dag och månad
2. Du blir därpå alltid chokad över hur mkt klockan redan hunnit bli, dagarna GÅR snabbare här nere
3. Du halvchansar alltid lite när du ska gå över en väg, vänstertrafiken är lömsk
4. Du har lärt dig att hålla till vänster på trottoaren, dock är du inte lika noggrann om en kines med ögonen i telefonen inte håller sin sida
5. Du vet att en Fanta Raspberry kostar 1 dollar på Hungry Jack
6. Du tar en joggingrunda och tittar till vänster och ser Operahuset, vardag tänker du och ler
7. Du skrattar lite för dig själv över alla brända britter på stranden
8. Du åker utanför din zon på bussen för att utnyttja så mkt som möjligt på biljetten
9. Du får visa vägen för turister till mataffären för att du ser så världsvan ut
10. Du använder alltid självscanningen i mataffärerna för att du är mkt snabbare än kassörskorna
 
Linnbabyyy
 
 
 
 

Mystik!

2013-11-29 @ 12:11:02
Vem är den här mystiske mannen.....? 


/// ?

God natt från Sydney!

2013-11-25 @ 15:39:18
Nu har jag skrämt upp mig själv en aning... Fyfan allt farligt finns här bakom varje knut. Dödsgiftiga ormar, farliga spindlar, äckligt giftiga vattendjur som bläckfiskar och maneter som har tentakler som kam bli över 10 meter långa!! Men som tur är så har jag ju världens tuffaste kompis som har lovat att rädda mig ur varje farlig knipa, även om det innebär att hon själv måste sätta livet till..! Snacka om vän jag har;) sist när vi hade en dödsfarlig dödshopparspindel i köket så fick hon rycka in och ta livet av den hemska varelsen. Han kämpade hårt men kom inte undan... Pjuuuh! 




Kvällens citat-" en riktig vän är den som träder in när övriga världen träder ut!" 

Natti // camiii 

M O N D A G

2013-11-25 @ 11:18:50
Är fortfarande lite bränd och gla från igår. Mkt trevlig roadtrip upp till Palm Beach med all inclusive utsikt, hög musik i bilen, beachen med underhållning av lifeguards som hade fitnessträning, världens godaste fish and chips och solnedgång..värt! 
Sen hittade vi en rubixkuben mitt i ingenstans..så det blev ju lite pics då såklart! 
Nu skriker Milla på mig att skynda mig och hänga med på PW. Krävande kvinna.<3 Hörs!


Bildbomb!!

2013-11-25 @ 03:14:33












// Camii 

Skippar jobbsökande!!

2013-11-23 @ 01:24:48
Hej bloggisch! Idag är det som sagt julmarknad här, lite wierd att de har den nu... Är liksom inte ens december!? Men vi måste ju iaf gå dit och kika tänkte vi.. Ska gå förbi ett ställe med italiensk glass som de bjuder på eftersom det är nyöppning:) 

Så glad för Linns skull att hon fått jobb! Och jag själv söker inte jobb och tror verkligen att jag skippar jobbsökandet... Nu är det så liten tid kvar innan vi ska dra från Sydney så känns så onödigt nu. .. Latmask som jag är! Söker jobb upp längs kusten istället:) så nu får jag vara hemmafru medan Linn jobbar på och drar in cashen!;) haha ne men Madde å jag är latmaskarna som inte lämnat ut ett ända cv så vi får agera hemmafruar tillsammans....

Som föregående talare skrivit så vänligt det Palm beach imorgon med grabbarna, Linn och Madde:) ska bli skoj! Hyr bil å drar dit, alla är lediga och på G!;) 

Tjingeling! //Camil 



Fjortisarna!! 

Äcklig jävla stor manet på stranden!! :/ 
Solkrämsinsmörj!! Berry han kan han!;) 

Camiiiii 

Här igen :)

2013-11-22 @ 14:52:04
Goder kväll från Sydney 
Trogna läsare, update i kortform..
SHOOT..!
Det har regnat mkt den senaste tiden a la Aussie style, alltså spöregn i 10 min, åska och blixtrar på det, sen uppehåll och sen repeat igen. 
De dagar det inte regnat har vi varit på Coogee Beach som har blivit lite av ett favvo ställe, fint vatten och lugn strand. 
Jag har fått jobb!!! Där jag allra helst ville bli anställd, i en klädaffär 5 min från oss! Superhappy! 
Imorgon är det en svensk julmarknad vi ska till, vilket känns himla skumt, för ingenting här ger oss julkänsla what so ever, inte ens julmusiken i mataffärerna. Men gulligt att de försöker iaf. 
Söndag blir det en roadtrip till Palm Beach för att få lite mer sol och nya vyer. 
Dagarna springer iväg här nere, vi har varit iväg i en månad nu och det slog mig häromdagen..konstig känsla. 
Idag har vi bara käkat pizza, chirre och Cola, lite bakis milt sagt, vi hade lite fest här igår så Johan Falk maraton har vi levt på idag, Maddis kirrar alla nya filmer på hennes data sen sitter vi fastklistrade utan att säga ett knyst under hela filmen..nördar! 
Dags att sova, som sagt tiden rinner iväg, jag skulle sovit för en timme sen..
Pöss! Linn 





Vad hände där licksom?

2013-11-19 @ 14:04:15
Mors! 
Ibland kan man fråga sig hur man hanterar vissa situationer, det jag nu ska berätta är ett exempel på detta..
Det som sker är: jag är på intervju på TGIF och..

1. Min intervjuare är grymt stressad
2. Det smittar av sig och jag blir också stressad..
3. Jag blir ännu mer stressad när han frågar vilken min favoritfilm är..
4. Jag kommer inte på en ända titel trots att jag älskar film 
5. Jag rafflar ur mig "I spit on your grave" 
6. Ångrar mig direkt (för er som vet så förstår ni..och för er som inte sett den, så är den grov som bara den och riktigt obehaglig) bra Linn!! 
Anledningen till att jag helt random sa den filmen var för att vi såg den två kvällar sen här hemma och min hjärna stod still och jag hittade en paniklösning. 

Sekunderna som passerade innan han svarade på om han sett den också var milslånga.. Jag ville ta tillbaka allt och fasar över att han ska ladda ner den och sen frukta mig i resten av livet..lyckligtvis gick jag vidare till nästa intervju så vad kan vi nu då lära oss av detta..jo..skäms inte över din filmsmak kanske..eller? 

Godnatt Linn 

Puss natti Linn 

Limmo!

2013-11-19 @ 10:36:47
Btw... Min nya limmo.. Ganska tjejig å fin;) 




Wildlife zoo med Maddie!

2013-11-19 @ 10:30:41
Idag blev det wildlife zoo med Maddo. Vi har köpt 5 olika upplevelser som man kan gå på olika dagar när man vill inom 30 dagar... Så nu har vi massor annat att göra än att börja söka jobb...!!:p Sjukt vad vi är lata asså, man liksom bara drar sig för att börja jobba för det är så mycket annat roligare som man vill se och göra! Omg... 

Linn söker på som bara den och ska få svar från lite olika jobb snart:) jag hoppas verkligen att det blir nått bra! Så hon kan försörja mig som bara vill glassa hela dagarna;) haha 

Här kommer lite bilder på djuren från idag och juste!! Jag klappade en ORM idag!!!! :/ 





Just a smalltown girl..

2013-11-19 @ 01:29:06
Tjenixen! 
Två intervjuer 
Springa ärenden
Inte glömma tvätten
Och så..träna ja!
Dags att kila!!!!
Trevlig tisdag gott folk! 




HAHAHAHAHAHAHAHA!! 
Jag och Millan typ.

Partey!!

2013-11-15 @ 13:59:34
Igår var vi på Ivy som är ett stort uteställe här. På torsdagar är det gratis inträde och de har pool där uppe på taket men den var tyvärr stängd igår när vi var där.. Annars hade de blivit en simtur kan jag lova;) Det börja med förfest i våran lägenhet och det kom massa människor från olika håll... Tror inte vår hyresvär var jätteglad för han ville sova och hade fått lite klagomål från grannen under :/ opsi...! Vi får nog ta det liiite lugnare nästa gång! Blev en ganska vild kväll med massa vinklunkande och partaj;) 

På dagen drog vi till en ny strand som vi inte varit på ute i Cogee beach:) jättefin strand och lite lugnare än bondi men tyvärr så hade vattnet dragit in massa äckliga alger så vi bada mest i "poolen" som var brevid stranden:) jätteskönt väder var det iaf och 38 grader! Liiite skillnad på vädret här asså, just nu blixtrar det och åskar som bara den! Lite halv scary för det är så mycket starkare här känns det som.... 

Iaf i morse så kom vår australienska granne Nick över och lagade pannkakor, bacon, och massa gott till oss! Såå gulligt:) Han jobbar på ett it företag och är chef där, han är liksom bara 21 år och tjänar tydligen en fet summa i månaden! Så imorgon har han hyrt en bil och ska ta med oss upp till Blue mountains så vi får se det med:) spännande!! 




// Camii 

Dödade just en giftspindel!!

2013-11-13 @ 08:21:24
OMG!! Jag och Milla va nyss uppe i köket en våning upp och kokade lite nudlar och från ingenstans kommer en hoppande spindel fram. 
Milla (världensmestlivräddamänniskanärdetkommertillspindlar) börjar skrika högt och mannen i huset som jag är måste mörda besten..En Nestle Ice Tea flaska blev spindelns öde, en spindel som faktiskt är giftig men inte dödlig. 
Great, nu kommer jag få få otur i 10 år framåt, för man dödar väll inte husspindlar..?? Jo här nere är det äta eller ätas ;) 
Svejs! Linnsan 

Frozen Fanta Raspberry från beachen idag! Sjukt god och läskande i värmen. 1 dollar på Hungry Jack och den är din!  Taget :D 

Sunshine!

2013-11-13 @ 07:46:47
Hello! Idag är det fint väder och vi har precis kommit hem från Bondi beach:) varit lagom varmt idag tycker jag så det var jätteskönt:) tog även mitt första dopp i havet som först nu! Efter över 3 veckor här..! Men vi har haft så mycket att fixa så idag var det den andra gången vi var på stranden å vädret var super:) ganska kallt i början men sen var de inga problem, mycket vågor var det! Yeeeey!:) 

Snart ska vi iväg och käka taco på en resturang i närheten som har värsta superpriset! 3 dollar för en tacorulle... Det är liksom ca 20 spänn! Bra deal tyckte vi så varför inte? 

Dax å dra! Tudelue// Camii 



Here comes the..rain..

2013-11-12 @ 13:59:20
Nu har det kommit för mkt regn för min smak..kom tillbaka solen, det är här du hör hemma! 
 
 
 
 

Tråkdagar finns även här!

2013-11-10 @ 01:25:00
Idag är det en riktig ligga-inne-tråkdag! Regnet bara öser ner å det är 14 grader ca. Känns skummt eftersom vi nästan bara haft fint väder å ganska varmt hitills. Men tror denna gaalet stora kontinent behöver lite vatten efter alla bränder i blue mountains..! 

Så idag ska vi bara kolla film å ta det lugnt....Har ju varit lite hurtbullar på sistone och simmat, promenerat och sprungit så dax att unna sig lite skit en seg söndag som denna! Kanske ev kan bli en till tripp till Ikea å köpa lite svenskt godis...? Vore smarr;) 

Ne tillbaka till filmen nu...! ;) 

// Camii 

.

2013-11-09 @ 03:59:41

Linn här! 
Ligger och solar på balkongen 
Senare intervju för ett dekorationsföretag
Ikväll bowling 
Typ allt för tillfället 
Ciao


Gårdagen :)

2013-11-08 @ 00:33:01
Heey peeps! 
Har precis vaknat och här ligger vi och drar oss lite extra för gårdagen var något utöver det vanliga. 
Taronga zoo var som en liten escape från sydneys stadspuls och när vi tog färjan över till andra sidan av operahuset och harbour bridge så öppnades en helt ny värld upp. 
Vilda djur överallt..ibland tom utanför stängsel och burar..
Inget konstigt alls att en 3 dm stor ödla kunde komma spatserande bredvid oss, men såklart så var allt farligt bakom lås och bom! 
Dem tradtionella djurshowerna fanns i parken, vi var på en sälshow och en fågelshow. Riktigt duktiga djur, men det som tog andan ur oss riktigt ordentligt var delen med koalor och kängurur där vi på riktigt nära håll nästan kunde klappa sötnosarna. 
Sen får jag absolut inte glömma att nämna elefanterna som badade och 
lekte i vattnet en bit längre in i parken.
Så charmigt. 
Kort och gott, en bra dag med 30 grader som sällskap! 10/10 :D 
Nu lite bilder! 
Linn








Bildbomb från toronga!

2013-11-07 @ 13:04:14














Toronga zoo!

2013-11-07 @ 00:07:28
Halloj! Idag blir det zoo time för oss här i Sydney:) Har planerat att dra iväg på detta aslänge men nu är det äntligen dax! Astaggade på att se alla djurshower så nu måste vi dra! Tjingeling! /Camii 
En fin bild från Hyde park får platsa här idag! 

King of the bongo

2013-11-06 @ 13:15:27
Hej vänner! 
Tog en liten springrunda i närheten där vi bor och kom tillbaka och då har Millbert redan hunnit blogga så jag ska väll inte va sämre jag..eller bara härmas lite typ. 
Utöver allt författaren innan redan hunnit skrivit så har..äsch kommer typ inte på nått mer..vi har ju hängt hela dan. Men kan bjussa på lite pics jag med från dagen. 
Jo just det..en sak..jobbletandet har börjat! Jag har varit inne i en affär i en mall i närheten av oss som faktiskt söker staff så håll tummarna att de ringer! Det är en underklädesaffär men rätt mysig ändå så why not! 
Hoppas det regnar hemma ;) 
Puss L 







Spindeln som satte skräck i Millan idag :D Måste varit dagen ögonblick när hon skrek så hela gatan hörde.


Fishmarket, Darling harbour å Harbour bridge

2013-11-06 @ 12:10:04
Tjenixen! Idag har vi varit ute på upptäcksfärd! Började med att knata förbi en jättestor fiskmarknad med hur mycket fisk/skaldjur som helst! Sjukt vad mycket äckligt å gott det finns i havet:p 

Sen knata vi vidare bort mot Darling harbour och hittade ett jättefint område med massa fina affärer och allt låg precis vid hamnen med massa gamla fartyg och båtar. Där käka vi sjuuuukt god glass! De hade massa olika smaker så var svårt att välja;) och sen drog vi vidare bort mot harbour bridge. Sjukt fin utsikt över hela Sydney därifrån:) tror vi gick i typ 6,5 timma i sträck!! Helt slut i benen och kroppen så nu är det skönt att slappa lite. 

Btw! Idag så jag första spindeln!!!:/ såå äcklig men inte jättestor dom tur var. Fast har iof hört att de minsta spindlarna är de som är giftigast:/ Linn tog kort på den men jag våga inte gå för nära... Haha eeeuuu!! 

Lite bilder från idag rå! 









Riktig bildbomb, om jag får säga det det själv;)!! Haha // Camii

Fixardag!

2013-11-05 @ 07:00:08
Hello! Idag har vi sovit ut ordentligt och sen drog vi upp till stan som numera bara ligger ca 20 minuters promenad bort:) Linn hade glömt sina bankpapper på banken så de mailade henne och berätta att de var upphittade! Klant******;) 

Nu har vi varit och storhandlar så vi har mat för ett tag:) så skönt att äta lite egenlagad mat. Har mest blivit lite småäta ute på olika ställen eller nudlar och mackor typ... Inte jättenyttigt precis!  I går när vi var på Ikea så köpte jag även  KAVIAR!! Så nu kan jag äta mina kaviarmackor med ägg igen som jag gör ofta hemma!:) haha såå gott!! 

Vi har även fixat ett Australienskt nummer som vi ska "installera" på mobilen strax! Behövs ju när man ska söka jobb och ifall vi behöver ringa varandra:) bra deal faktiskt! 


Tudelue /Camiiiii ( kinesiska betoningen) 

Glad!!

2013-11-04 @ 14:15:02
God kväll! 
Idag flyttade vi in i nya lägenheten på Pine St. Jättebra läge in till stan där allt finns som vi behöver, och en buss på en kvart till beachen..så inget att hänga läpp över. Vi är jättenöjda. 
Rummet var inte superstädat när vi kom, men det fixade vi nu på kvällen och nu är allt påskrivet och betalt, så tills jan är det här vårat hem. 
Jag kom på mig själv med att packa upp alla mina grejer och ställa upp allt i ordning och reda. Sån är jag. Det ska vara snyggt omkring en. Vi tände ljus som vi köpte på IKEA idag (man går ju aldrig därifrån tomhänt) och jag har fixat och donat ett bra tag nu, medans Milla stackarn deckade helt i sängen. Tuff dag! Vi har gått som as idag. 
Imorn blir det lite mer fix och så ska vi bli ytterligare lite mer aussies och köpa simkort så vi har ett australeniskt nummer. Great. 
Här är lite smygbilder på vårat rum :) 
Natti // linn





IKEA!

2013-11-04 @ 08:26:36
Nu är vi på Ikea och kikar lite. Såklart blev det en köttbulletallrik med lingon när vi ändå är här... Har köpt lite sängkläder till Limpan som var osmart å glömde att ta med sina ;) Så nu växer packningen ytterligare;) haha 

Nu är det dax att bege sig till nya lägenheten å göra upp med kinesen!! Blir att ta till med hårdhandskarna;) 
Camiiiii 

Sundayyy

2013-11-03 @ 06:54:37

VÄRME!

Nu ska vi in till stan och se på bio. 
Sånt man gör en söndag. Även här :) 
Ciao amigos! 

Snart Dax för flytt!

2013-11-03 @ 03:19:59
Lite update så här på morgonen! Här har vi det bra, lite halvsega från igår så idag blir det slappardag deluxe;) Igår va vi på något ställe som heter scary canary å parta lite. Ganska bra ställe ändå med bra drag! Imorgon är det dax att packa ihop våra otroligt tunga och klumpiga resväskor och bege oss till den nya lägenheten, där ska vi bo i 2 månader och förhoppningsvis jobba lite.  Vi får dela på ett rum med en säng. Hoppas verkligen att det kommer funka bra att bo med de andra två grabbarna. Känns lite wierd att bo med två helt främmande människor men blir ändå kul å lära känna lite nytt folk:) Så planen är att vi ska dra till Melbourne efter nyår och sen ta oss upp längs kusten upp till Cairns. Sen blir det nog en biljett över till Nya Zeeland! Ska tydligen vara ett MÅSTE när man är så pass "nära" 

/Camiiiii 




RSS 2.0